torstai 18. helmikuuta 2010

Politiikan pissaliisat?

"Jotkin asiat pitäisi lopettaa ennen kuin ne ehtivät alkaakaan. Esimerkiksi oikeistopuolueet."

Ei, en oikeasti ole tuota mieltä. Täysin. Joku turha poliitikko (taisi olla Niinistön Sale. Vai Väyrynen..) laukaisi joskus lauseen: "Vastakkainasettelun aika on ohi". Silloin olin niin pieni, etten sitä ymmärtänyt, mutta nyt pohtiessani asiaa uudemman kerran, voin todeta sen olevan paskapuhetta.

Jotta puolueiden välille saadaan eroja, tarvitaan vastakkainasettelua. Mielestäni ongelma on nimenomaan se, että puolueiden teesit ovat aivan liian samankaltaisia. Vaalien alla kaikki vastustavatkin ilmastonmuutosta ja ovat vihreitä. Ääripuolueet hyssyttelevät kantojaan. SDP ei tunnu olevan enää ollenkaan vasemmalla ja Kokoomus on kommarin kaveri.
Mitä tämä tämmöinen on, onko pissisilmiö iskenyt politiikkaankin?
Se on silkkaa bisnestä ja taktikointia kaikki.

Tuntuu, että ainoastaan pienet ja osaltaan myös kannattamattomat puolueet pitävät kiinni omasta kannastaan - edes vähän. Ei ihme, ettei tiedä, ketä äänestäisi kun kaikki naamat ja mielipiteet ovat muutamaa virkistävää poikkeusta lukuunottamatta aivan samanlaisia. Surullista kyllä, jokainen antamaton ääni on ääni Kokoomukselle.

Tänään Kokoomus sai - taas - sappeni kiehumaan. En ihan tosissaan ihmettele, että varsinkin nuoriso täällä päin tuntuu kääntyvän yhä enemmän vasemmalle ja vihreään suuntaan. Monet paljon pinnalla olevat, nuoret oikeistopuolueiden edustajat ovat käyttäytyneet typerästi, mustamaalaavasti ja suorastaan moukkamaisesti.
Heidän harmikseen se on tajuttu - kokkarien käytös on vihreille vassaripaskoille kotiinpäin.

Nämähän eivät sitten ole vain minun mielipiteitäni, vaan ehdottomasti myös kaikkien muiden. Enkä ole provokatiivinen.

2 kommenttia:

  1. Tästä nimenomaan on kyse: poliitiikassa puolue-erot kaventuvat, sillä kaikki tavoittelevat toistensa ääniä. Ja jos ei muuten auta, niin joku hyvä ääntenkeruu-automaatti, niin alkaa ääniä satelemaan. Ei päämäärillä ja arvoilla enää niinkään ole väliä: kunhan on ääniä keräävä julkkis ja paljon kannattajia.

    Kokoomusta kuvastaa parhaiten viime presidentin vaaleissa Sauli Niinistön vaalimainos: "Työväen presidentti". Itse ajattelin silloin, kuinka moni muistaa alkuperäisen merkityksen ja äänestää sen "varjolla". Niinistö itse totesi: "Kaikki me olemme työväkeä." Niin, ilmeisesti olemme...

    VastaaPoista
  2. Niin, tosiaan kyse on aika pitkälti karismasta ja puhetaidoista - ei niinkään arvomaailmasta. Ainakin joidenkin kohdalla. Tuskinpa Timo Soini olisi ilman ilmiömäisiä puhelahjojaan mielipiteineen niin suosittu ääniharava.

    VastaaPoista